Yoghurt- och honungsmuffins

Yoghurt- och honungsmuffins
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Yoghurt- och honungsmuffins

9 ingredienser

55 min

Yoghurt gör muffins mycket saftigare - det är absolut värt att prova!

Ingredienser

portioner
  • 60 g smör
  • 60 g honung
  • 1 ägg
  • 250 g yoghurt
  • 2 limefrukter
  • 0,5 dl limefrukt, saft
  • 300 g vetemjöl
  • 10 g bakpulver
  • 10 g bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret och honungen i en kastrull och låt svalna. Tvätta de två limefrukterna, torka och riv av skalen fint.
  2. Vispa upp ägget. Blanda limeskalet med limesaften, det uppvispade ägget och yoghurten i en bunke. Rör sedan ner den svala honungsblandningen.
  3. Blanda mjölet, bakpulvret och bikarbonatet för sig och vänd ner det i bunken. Försök att röra så lite som möjligt men ändå få smeten slät. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar och grädda på plåt i ca 20-25 minuter.