Den kupade stekpannan och tekniken att snabbsteka små bitar kom till Kina från Centralasien under Tangdynastin. Tekniken är energisnål då tillagningen går snabbt vilket passade bra för samhällen där brännved är bristvara.
Koka nudlarna enligt anvisningarna. Spola dem i kallt vatten och droppa lite sesamolja över för att de inte ska klibba ihop.
Öppna burken med wokgrönsaker och skölj i kallt vatten. Låt rinna av. Skölj och strimla purjolöken och hacka vitlöken.
Hetta upp en wok- eller stekpanna och tillsätt lite av oljan och vitlöken. Fräs grönsakerna cirka 2 minuter, salta och peppra lätt över. Tillsätt mushroomsoja och woksås under omrörning. Ta upp och lägg i en skål.
Hetta upp pannan igen och tillsätt resten av oljan, fräs nudlarna och tillsätt sedan grönsakerna. Blanda väl och smaka av. Servera de wokade nudlarna till grillat med till exempel sweet chilisås och hoisinsås.