En len och krämig bakad cheesecake med exotiska smaker som mango och kokos. Ett bakverk som kommer få alla fikagäster på fall med en önskan om att få receptet.
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret
i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 22-24cm i diameter, ända upp på kanterna.
Grädda i ugnen i 8-10 minuter.
Cheesecake
Hacka vit choklad och lägg det i en bunke. Koka upp kokosgrädde och häll det över chokladen, blanda runt så chokladen smälter.
Sätt ugnen på 130 grader (varmluft).
Blanda färskost, strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke till en krämig konsistens. Blanda sedan i ett ägg i taget. Sist blandar du
i den smälta vita chokladen, blanda försiktigt till en slät och fin fyllning.
Häll fyllningen i din form och grädda mitt i ugnen 35-40 minuter. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan lite så får den gå på eftervärme i 15
minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du stoppar in din cheesecake i kylen 3-4 timmar.
Mangokräm
Tina upp de frysta mangobitarna och lägg i en kastrull tillsammans med strösocker och juicen från limen. Koka upp och mixa till en slät puré. Rör ihop majsstärkelse och kallt vatten till en redning. Häll redningen i purén under vispning. Låt småputtra medan du rör i några minuter. Häll över det i en ren bunke. Plasta med plastfolie och låt svalna helt i kylen.
Vispad vaniljpannacotta
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i en kastrull tillsammans med strösocker och grädde. Låt koka upp. Ta bort från värmen, krama ut vattnet ur bladen och lägg dem i kastrullen med en nypa salt.
Häll över i en ren skål, plasta och låt bli helt kall i kylen 3-4 timmar.
Vispa pannacottan med en elvisp till en fast och fin konsistens. Fyll krämen i en spritspåse.
Toppa cheesecaken med ett lager mangopuré (spara lite till garnering). Spritsa vaniljpannacottan snyggt ovanpå. Garnera med mangokräm, citronmeliss och kokoschips.