Kokosglass med citruskräm

koket.se
Kokosglass med citruskräm
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Kokosglass med citruskräm

9 ingredienser

20 m

Krämig kokosglass tillsammans med citruskräm och riven maräng blir en smakfull succé till efterrätt.

Se Ludwig Tjörnemo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Citruscurd

  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 4 mandariner, zest och juice
  • 70 g smör

Servering

  • 4 msk pomelo, plockat fruktkött (går bra med valfri citrusfrukt)
  • 4 msk glass (kokosglass)
  • 4 maränger
  • 1 kaffirlimeblad

Gör så här

Citruscurd

  1. Blanda socker och majsstärkelse.
  2. Vispa i äggen samt mandarinzest och mandarinsaft.
  3. Värma allt på låg värme i ca 2-3 minuter till det tjocknar.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner smöret. Sila och kyl ner till servering.

Servering

  1. Lägg pomelon i botten på tallrikarna.
  2. Klicka ut citruskrämen och lägg på glassen.
  3. Riv över maräng samt kaffirlimebladen.