Kokoskyckling i ugn

kokoskyckling i ugn
fredrik schelin  profilbild 2023
fredrik schelin  profilbild 2023

Kokoskyckling i ugn

15 ingredienser

1 h

En smarrig kycklingrätt som enkelt och smidigt tillagas i ugnen. En perfekt middag för hela familjen!

Vintips från Fredrik:
Domaine Grand Veneur Les Champauvins 2021
Nr 93204
Familjen Jaume har gjort vin sedan 1826. Familjens egendom heter Domaine Grand Veneur och är belägen vid Rhône. Saftigt och skönt inbjudande med silkig textur och en doft av lavendel, viol och söt peppar. I frukten hittas vilda hallon, mogna jordgubbar och krossade skogsbär. Fint mini-påve-vin som bjuder in - lika mycket prismässigt som smakmässigt.

Rubesco Lungarotti, 2020
Nr 2942
Skinande ren frukt med mineraler och läskande körsbär, plommon, röda vinbär och lockande syror i eftersmaken. Elegant lockande vin, prislappen är väldigt lockande den med!

Roodeberg
Nr 7451
Roodeberg en klassiker som funnits på monopolets hyllor sedan 1995. Mustigt och friskt från Sydafrika, gjort på druvorna cabernet sauvignon, merlot och shiraz. Ett vin med bra bett och friska smaker av körsbär, plommon, kakao och örter. Skruva upp till helgens middag.

Ingredienser

portioner
  • 900 g kycklingfilé (ekologisk)
  • 70 g bladspenat
  • 1 msk smör
  • 1 förp fetaost
  • 1 spetspaprikor
  • 10 soltorkade tomater, finhackad
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 0,5 knippe salladslök
  • 1 knippe basilika
  • salt
  • peppar

Till servering

  • råris (eller quinoa)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär upp kycklingen i lagom stora bitar.
  3. Bryn kycklingen och soltorkad tomat i smör tills kycklingen får lite färg.
  4. Lägg ned kycklingen i en ugnsfast form där botten är täckt med bladspenaten. Strö över den hackade salladslöken och paprikan.
  5. Blanda kokosmjölk, dijonsenap, sambal oelek och kycklingfond i en bunke. Häll över smeten över kycklingen i en ugnsfast form.
  6. Toppa grytan med smulad fetaost och baka av i ugnen ca 45 minuter tills den får fin färg. Ta ut och strö över strimlad basilika och servera med utvalt tillbehör.
  7. Smaka av med salt och peppar.