Kokoskyckling med röd curry och friterade naanbröd.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål.
Blanda ner hälften av kokosgrädden i kycklingen. Tillsätt salt, svartpeppar, chiliflakes och sambal oelek. Rör om och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i 30 minuter.
Ansa och skär paprika och broccoli i mindre bitar. Strimla salladslöken.
Stek sedan 2 tsk röd currypasta i olja i en gryta i några sekunder.
Tillsätt 1/2 tsk fisksås och smaka av med lite socker. Smaka av med 1-3 tsk currypasta för hetta och fisksås för sälta. Låt det stå och puttra i några minuter.
Tillsätt sedan kycklingen och grönsakerna samt resterande kokosgrädde.
Koka ihop ca 5-10 minuter. Servera grytan med ris.
Naanbröd
Pensla brödet med vatten eller smält smör. Värm i ugn ca 2 minuter på 200 grader.
Skär i lagom stora bitar. Se till att brödet är torrt så att frityrsmeten fäster. Torka torrt med lite hushållspapper om det behövs.
Värm olja i en kastrull/gryta att fritera i.
Blanda ihop ingredienserna till frityrsmeten i en stor bunke.
Testa oljan innan så att den är lagom varm, den ska vara runt 180-190 grader.
Doppa bröden i frityrsmeten och sänk ner några bitar i taget i oljan. Ta upp med hålslev efter några minuter när bröden fått färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.