Kokoslax med ingefära och sockerärter

koket.se
Kokoslax med ingefära och sockerärter
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kokoslax med ingefära och sockerärter

9 ingredienser

20 m

Lax är gott i alla former, men allra godast tycker jag den är med asiatiska influenser. Man behöver inte konstla till det för att få en smakrik, perfekt bakad laxsida. Så här kommer ett kort, men väldigt gott recept. Kom ihåg att inte köra laxen för länge i ugnen, den ska vara saftig och fin. /Jennie

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 dl kokosflagor
  • 700 g laxsida
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • ca 5 cm färsk ingefära
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 300 g sockerärtor
  • 1 dl ostronsås

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Rosta gärna kokosen i en torr panna tills den har fått lite färg.
  3. Pensla laxen med sweet chili och strö över kokos. Baka laxen till en innertemperatur på 40 grader för en saftig fisk, det tar 16-17 minuter. (För fastare lax, baka i cirka 25 minuter.)
  4. Under tiden laxen står i ugnen, skala och klyfta rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Stek rödlök, vitlök och ingefära i rykande het panna i lite olja i cirka 1 minut. Tillsätt sockerärter och ostronsås. Servera genast med kokoslaxen och nykokt jasminris.