En lättbakad och oslagbart god tårta. I marängsmeten vänds kokos ned och vid servering toppas marängbotten med fluffig grädde, en syrlig kräm på mango och färska passionsfrukter.
Lägg alla ingredienser till curden förutom smör i en värmetålig bunke. Vispa ihop till en jämn smet med hjälp av en ballongvisp för hand och ställ sedan bunken över ett vattenbad på medelvärme. Rör om hela tiden under tiden som curden värms upp.
När curden tjocknat tar du bort bunken från värmen och rör ner smöret tills det smälter. Låt curden svalna och stelna i kylskåpet i lufttät burk innan du har den på din marängtårta.
Kokospavlova
Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott. Ha till sist ner riven kokos och vänd ner det i marängen.
Stjälp upp hela marängsmeten på bakplåtspappret och forma försiktigt till en rund marängbotten med hjälp av baksidan av en sked. Se till att den får en liten kant som fyllningen kan hålla sig inom.
Grädda marängbotten i mitten av ugnen i ca 1,5 timme. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1 timme. Låt marängtårtan svalna helt och hållet på den varma plåten innan du fyller och dekorerar den.
Vispa grädden fluffig. Bred grädden på tårtan och toppa med mango curd, passionsfrukt, riven kokos och citronmeliss. Vill du servera tårtan till påsk passar det fint att garnera med små godisägg. Servera direkt och njut!