Kokospannacotta med mango och passion

koket.se
Kokospannacotta med mango och passion
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Kokospannacotta med mango och passion

11 ingredienser

40 min + 6 h i kylen

Ta en genväg till Karibien med den här fantastiskt goda desserten med krämig kokospannacotta med vit choklad varvad i glas med en sötsyrlig kräm på mango och passionsfrukt.

logo
Roy Fares KH2024

Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 150 g vit bakchoklad
  • 4 gelatinblad
  • 200 g kokosmjölk [2 dl]
  • 400 g grädde [4 dl]

Mangokräm med passion

  • 150 g fryst mango, att mixa (tinad)
  • 250 g fryst mango (tinad)
  • 25 g strösocker [2 msk]
  • 30 g passionsfruktsjuice, silad (3-4 st) [2 msk]
  • 15 g majsstärkelse [1,2 msk]
  • 25 g vatten (kallt) [0,5 dl]
  • ev färsk citronmeliss

Gör så här

Kokospannacotta

  1. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Hacka choklad och lägg i en bunke. Koka upp kokosmjölk och grädde.
  2. Häll den varma blandningen över chokladen, lägg i gelatinblad och blanda runt. Plasta och ställ i kylen minst 6 timmar.

Mangokräm med passion

  1. Lägg mangobitarna som ska mixas i en kastrull tillsammans med passionsfruktjuice och strösocker.
  2. Koka upp och mixa till en slät puré. Rör ut majsstärkelsen i vattnet. Häll sedan redningen i kastrullen under omrörning. Låt småputtra medan du rör i några minuter. Vänd ner resterande mango. Häll över det i en ren bunke. Plasta med plastfolie och låt svalna helt i kylen.

Servering

  1. Ta ut pannacottan ur kylen. Vispa med en elvisp tills du har en fluffig konsistens.
  2. Varva den vispade pannacottan och mango- och passionskräm i glas. Garnera gärna med lite färsk citronmeliss.