Extra goda blir kokostopparna när de bakas med en liten mängd vaniljkräm i smeten. Och gillar du choklad kan du hacka ner lite choklad och vända ner i smeten.
Ingredienser
120 g smör
150 g ägg [3]
120 g rörsocker [ca 1,3 dl]
150 g kokos [ca 4,3 dl]
50 g kokosmjöl [1 dl]
150 g vaniljkräm (se recept nedan)
Topping
200 g florsocker
Vaniljkräm
500 g mjölk [5 dl]
140 g strösocker (eller farin/råsocker/muscavado) [1,5 dl]
1 vaniljstång, snittad och fröna urskrapade
120 g äggula [6 stycken]
45 g majsstärkelse [ca 0,9 dl]
50 g smör
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Rosta kokosen lätt och smält smöret.
Blanda alla ingredienser och låt svälla i 10 minuter.
Spritsa eller rulla till bollar, à ca 20-30 gram, på bakplåtspapper.
Sikta ordentligt med florsocker ovanpå. Tryck med tumme, pekfinger och långfinger ihop till en liten topp på varje kokoshatt. Formen skall efterlikna en napoleonhatt.
Grädda gyllenbruna i ca 10 minuter.
Vaniljkräm
Koka upp mjölken med hälften utav sockret och vaniljstång + frön. Låt svalna i 5-10 minuter.
Vispa ihop äggulor, majsstärkelse och resten av sockret.
Blanda ned mjölkblandningen i äggulevispet. Ta upp vaniljstången.
Sätt tillbaka på spisen och koka upp under omrörning, låt koka i 2-3 minuter, tag bort ifrån värmen.
Blanda in smöret, plasta med plastfolie direkt mot ytan för att undvika skinn. Låt svalna.