Kokostoppar med brynt smör och ingefära

koket.se
Kokostoppar med brynt smör och ingefära
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Kokostoppar med brynt smör och ingefära

10 ingredienser

30 m

Lättbakade och ljuvligt goda kokostoppar med smak av brynt smör, lime och ingefära. En nypa flingsalt i smeten lyfter smakerna och bryter av fint mot det söta.

logo
Tea Malmegård 2016

Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser

portioner stycken
  • 60 g smör
  • 100 g rörsocker
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 150 g kokos, riven
  • 20 g färsk ingefära, riven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 limefrukt, finrivet skal
  • 55 g ägg [1 st]
  • 15 g äggula [1 st]
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn smöret i en kastrull och lägg i rörsocker och vaniljsocker.
  3. Häll över smörblandningen i en ren bunke. Tillsätt kokos, citronskal, limeskal och riven ingefära. Rör runt.
  4. Rör ner ägg, äggula och flingsalt.
  5. Klicka ut 12 jämnstora toppar med sked eller spritspåse på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna helt före servering.