Kokostoscarutor

koket.se
Kokostoscarutor
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Kokostoscarutor

12 ingredienser

Saftiga och mumsiga rutor med kokos i såväl den mjuka kakan som i den knäckiga toscan. Lättbakade och riktigt goda till en kopp kaffe eller te.

logo
Roy Fares KH2024

Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser

Kokoskaka

  • 200 g smör
  • 230 g strösocker [2,5 dl]
  • 50 g riven kokos
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 165 g ägg [3 st]
  • 20 g vaniljsocker
  • 210 g vetemjöl [3,5 dl]

Kokostosca

  • 150 g smör
  • 100 g vispgrädde [1 dl]
  • 180 g strösocker [2 dl]
  • 30 g vetemjöl [0,5 dl]
  • 150 g riven kokos

Gör så här

Kokoskaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Smörj en bakform 20x30 cm på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten
  3. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker vitt och fluffigt.
  5. Blanda i salt och kokos.
  6. Sikta i vetemjöl varvat med smält smör.
  7. Blanda tills du har en slät och fin smet. Häll ut smeten i formen och jämna till den.
  8. Gräddar den mitt i ugnen i 20-22 minuter.
  9. Ta ut kakan, låt svalna 5 minuter innan du lägger på toscan. Höj ugnsvärmen till 200 grader, övervärme.

Kokostosca

  1. Smält smöret tillsammans med grädde och strösocker i en kastrull.
  2. När allt har smält och börjat koka upp vispar du i vetemjöl och sist vänder du i kokos.
  3. Fördela toscan över kakan och grädda mitt i ugnen 5-10 minuter tills toscan fått en fin gyllenbrun färg.