Kokta havskräftor med vitlökssmör

NYHET
Kokta havskräftor med vitlökssmör
Foto: TV4
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Kokta havskräftor med vitlökssmör

8 ingredienser

Lyxigt, enkelt och jättegott. Koka färska havskräftor och bjud med smält vitlökssmör, aioli, smörstekt bröd och citronklyftor.

Ingredienser

portioner
  • 5 l vatten
  • 250 g salt
  • 24 havskräfta

Vitlökssmör

  • 4 klyftor vitlök
  • 200 g smör

Till servering

  • citron, i klyftor
  • aioli
  • bröd, smörstekt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt. Lägg i 6 kräftor åt gång och koka dem ca 3 minuter. Lyft upp och låt svalna.
  2. När alla kräftor är kokta, låt lagen svalna till ca 60 grader och slå lagen över kräftorna. Låt kräftorna stå i lagen ca 30 minuter till servering.
  3. Smält smör tillsammans med vitlök och servera till kräftorna.
  4. Servera kräftorna med citron, aioli och smörstekt bröd.