Kokta päron med chokladkräm

koket.se
Kokta päron med chokladkräm
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Kokta päron med chokladkräm

10 ingredienser

30 min

Citrongräskokta päron med myntajuice och vispad grädde blir en festlig dessert i helgen.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 päron (conference päron)
  • 2 dl strösocker
  • vatten
  • 3 citrongräs
  • 1 förp after eight (litet paket)
  • 1 citron
  • 1 knippe mynta
  • 100 g spenat
  • 2 dl grädde
  • 1 bit mörk choklad (att riva)

Gör så här

  1. Börja med att skala päronen.
  2. Lägg päronen i en kastrull och tillsätt socker samt täck med vatten.
  3. Banka citrongräs och tillsätt det i kastrullen med päronen.
  4. Koka päronen mjuka utan att de går sönder.
  5. Smält after eight i ett vattenbad och ställ åt sidan.
  6. Låt sedan päronen kylas ner.
  7. Koka ner sockerlagen som blir kvar tills den börjar bli lite tjockare i konsistensen.
  8. Smaka av med citron och mixa sedan ner mynta och spenat.
  9. Vispa grädden.
  10. Skär päronet i skivor eller servera dem hela och spritsa på chokladkrämen.
  11. Toppa med den gröna lagen och riv sedan över choklad.