Kolasnittar med Marabou Daim

Marabou Kolasnittar med Marabou Daim
Foto: Köket.se

Kolasnittar med Marabou Daim

7 ingredienser

30 min

Sega, ljuvligt goda och så enkla att baka! Klassiska kolasnittar toppade med Marabou Daim. Tips! Smula på lite extra Daim för ännu mer crunch.

Marabou Daim
Marabou Daim produkt 2024

Marabou Daim

Två favoriter i en - Daim och Marabou mjölkchoklad. En helt oemotståndlig chokladkaka!

Läs mer

Ingredienser

portioner st
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk mörk sirap
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g Marabou Daim

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman rumsvarmt smör, strösocker och sirap till en slät deg. Sikta sedan ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och arbete ihop allt, bara precis tills det blir en deg.
  3. Rulla degen till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till degen lätt med handen, så den blir ca 1-2 cm tjock.
  4. Grovhacka chokladen och lägg i mitten på båda deglängderna.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  6. Låt svalna något, men inte helt, och skär sedan till snittar på snedden, ca 20 bitar.
TIPS!
Fler goda recept
Marabou-kladdkaka

Fler goda recept

Här hittar du fler goda recept med Marabou

Läs mer