Kolasnittar med vit choklad och kokos

Kolasnittar med vit choklad och kokos
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Gladys del Pilar SMKVIP
Gladys del Pilar SMKVIP

Kolasnittar med vit choklad och kokos

Av: Gladys del Pilar

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

40 m

Sega kolasnittar doppade i vit choklad och toppade med kokos.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära

Dekoration

  • 150 g vit bakchoklad
  • 0,5 dl kokos, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
  3. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
  4. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
  5. Smält vit choklad och doppa halva delen av kakan i den. Strö sedan på kokos.