Den rosagrillade flankstekens tillbehör är laddade med smaker. Sötpotatisaiolin doftar av lime och i shopskasalladen trängs gurka och, tomater med fetaost, rödlök och persilja.
Tänd grillen med kol och ved och låt den få en fin glödbädd.
Gnid in köttet med olivolja och salt.
Grilla köttet på hög värme direkt på kolbädden i ca 1,5-2 minuter på varje sida. Om någon kolbit fastnar bara plocka bort dem. Det är runt 1000 grader varmt så inga bakterier kan leva här.
Trava direkt upp köttstyckena ovanpå varandra på dubbelt folieark, vira alufolien ordentligt tätt så köttet får vila i ca 15 minuter för rosastekt kött.
Tag upp köttet ur folien.
Pensla gärna köttet med lite extra olivolja och skär det i tunna skivor rakt över, smaksätt med extra salt och mycket svartpeppar.
Sötpotatisaioli
Skala och skiva potatisen i 2-3 cm tjocka skivor, ringla över lite olivolja och salt.
Grilla potatisen ett par minuter på varje sida tills den är mjuk, lägg upp den i en mortel tillsammans med vitlöken och äggula och arbeta till en mjuk massa.
Tillsätt oljan i en fin stråle tills såsen tjocknar som en majonnäs, smaksätt såsen med limejuice, salt och tabasco.
Servera gärna med varma potatischips (som man lägger i ett foliepaket i sidan på grillbädden medans man grillar köttet)
Shopskasallad
Skär alla grönsaker i små kuber, finhacka löken blanda alltsammans på ett stort stort fat tillsammans med grovhackad persilja.
Riv över fetaosten och ringla lite olivolja på salladen.
Servera flanksteken med sötpotatis-aioli, shopskasallad och ett gott bröd.