Kolgrillade ostron ”New Orleans”

Kolgrillade ostron ”New Orleans”
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Kolgrillade ostron ”New Orleans”

12 ingredienser

"Ett recept som jag fångat upp på mina resor i Louisiana. Jag har serverat dessa under många år på AG, det är en perfekt inkörsport till ostron, dessa tycker alla om.”/ Johan Jureskog

Ingredienser

portioner
  • ca 12 ostron
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 300 g smör (ta gärna bort 100 g smör och ersätt med talg)
  • 0,5 dl färsk kruspersilja, finhackad
  • 1 krm tabasco, chipotle (ta mer om du gillar starkt)
  • 1 msk barbequesås, rökig
  • 1 krm worcestersås
  • 0,5 citron (saften)
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 dl ströbröd
  • salt (tänk på att ostronen kan vara salta)

Gör så här

  1. Blanda samman smöret och rulla det i plastfilm som en korv och ställ i kylen. Det smör som inte används läggs i frysen och kan användas till annat grillat eller bakpotatis.
  2. Öppna ostronen precis innan gäster anländer, dofta smaka så att de inte är skämda, lossa muskeln
  3. Skär en skiva och lägg på ostronen och ställ dem i kylen.
  4. Grillas framför gästerna och ska bubbla när de är klara, serveras gärna med en dry martini eller kall öl eller både och.