Senapsbakad kolja med grönsaksvinägrett och blåmusslor

NYHET
koket.se
Senapsbakad kolja med grönsaksvinägrett och blåmusslor
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Senapsbakad kolja med grönsaksvinägrett och blåmusslor

13 ingredienser

30 min

Fredrik Eriksson gästar Nyhetsmorgon och serverar bakad kolja med grönsaksvinägrett och blåmusslor.

Vintips:
Mezzacorona Muller Thurgau
Art 200866

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 potatis Amandine
  • 1 stjälk grönkål
  • 1 förp körsbärstomater
  • 0,5 purjolök
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 400 g koljafilé
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • citron, rivet skal
  • ca 100 g blåmusslor, kokta, utan skal

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Plocka grönkålen fint, dela tomaterna och strimla purjolöken.
  3. Plocka persiljan och lägg undan hälften till senare. Finhacka den andra hälften av persiljan och blanda med senap och lite olivolja.
  4. Pensla koljan på båda sidorna med senapsblandningen och lägg den på en plåt insmord med olivolja. Ringla olivolja över koljan samt salta och peppra.
  5. Baka på 150 grader i ca 8 minuter beroende på tjocklek.
  6. Fräs grönkål, tomater och purjolök mycket lätt i olivolja så att de behåller krispigheten. Salt, peppra och smaksätt grönsakerna med lite rivet citronskal.
  7. Vänd ner musslorna.
  8. Krossa potatisen och fördela på tallrikar.
  9. Lägg upp fisken med grönsakerna vid sidan om på tallrikarna.
  10. Toppa med plockad persilja och ringla lite olivolja över.