Det är praktiskt att tillaga fisk i folie. Då har du hela aromen och alla smakämnen kvar när de doftande paketen öppnas vid bordet. Receptet till den här fiskrätten kommer från Malaysia. Kokt ris är gott till fisken.
Ingredienser
800 g koljafilé
80 g riven kokos
1 klyfta vitlök
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk mild curry
1 tsk salt
2 tsk citron, pressad
2 msk färsk koriander, finhackad
4 ark ugnsaluminiumfolie
1 msk sesamolja
Gör så här
Skala vitlöksklyftan, skala och riv ingefäran och pressa saften ur citronen. Hacka koriandern och dela koljafiléerna i 4 lika portioner.
Häll kokosflingorna i en skål. Tillsätt 1 1/2 dl kokande vatten över dem och låt det stå i 10 minuter. Kör kokosblandningen i en mixer tillsammans med 1 msk koriander, ingefära, curry, salt och citronsaft. Pressa ner vitlöken och blanda.
Smörj foliearken med oljan. Bred ut 1 msk kokospuré på varje ark och placera fisken ovanpå. Fördela resterande puré över fisken och tillslut arken. Låt dem vila i 15 minuter. Ångkoka paketen i 15 minuter. Servera paketen öppnade och med fisken överströdd med resterande koriander.