Skiva schalottenlök samt vitlök och lägg i en kastrull tillsammans med musslorna.
Värm på hög värme och häll i vitt vin. Koka under lock några minuter tills musslorna öppnar sig.
Spara buljongen i en låg panna och plocka musslorna.
Putsa koljan och skär den i 4 lika stora bitar.
Skölj och finstrimla spetskål och purjolök samt plocka små buketter av blomkålen.
Skala potatisen och koka den på klassiskt vis.
Lägg koljan i den låga kastrullen och slå musselbuljongen över. Låt det få ett uppkok och ställ åt sidan i 10 minuter under lock.
Tag sedan upp fisken och håll den lite varm under lock eller i en sval ugn på 50 grader.
Koka ner buljongen, tillsätt grädden och koka ner till hälften. Smaksätt med salt, vitpeppar, lite citron och riven vitlök efter smak. Red eventuellt av med lite majsstärkelse.
Fräs spetskålen, blomkålen och purjolöken i lite olivolja utan att det tar färg. Salta och peppra samt strö över rivet citronskal.
Vänd sedan ner de plockade musslorna så de blir ljumna.
Lägg upp fisken på tallrikar och häll såsen över. Toppa med musslorna, purjolöken, blomkålen och spetskålen.
Krossa potatisen och ringla olivolja över. Avsluta med att strö rikligt med grovhackad dill och persilja över.