Kombucha Bellini

KOmbucha bellini
Foto: Roland Persson

Kombucha Bellini

Av: Soki Choi

Från: Malou efter tio

8 ingredienser

En underbar alkoholfri drink som både är god och nyttig!

Tips! Scoby eller kombuchasvamp finns att köpa i onlinebutiker. Receptet kommer ur boken Kimchi och kombuca av Soki Choi

Ingredienser

portioner
  • 4 msk vit persikopuré
  • 1 dl club soda
  • 2 dl kombucha, kall

Kombucha (4 liter)

  • 3 l vatten
  • 4 msk vitt te (alt. 8 tepåsar)
  • 3 dl rörsocker
  • 1 l kombucha (startvätska)
  • 1 Kombuchasvamp (SCOBY)

Gör så här

Kombucha

  1. Koka upp vattnet. Lägg i teet, häll i sockret och rör om. Låt svalna till rumstempera- tur (cirka 25 grader).
  2. Sila bort tebladen eller ta upp tepåsarna. Häll över i en ren glasbehållare.
  3. Tillsätt kombucha (startvätskan) och lägg i SCOBY:n. Spänn fast ett bomullstyg som lock. Låt stå orörd i rumstemperatur 7–12 dagar.
  4. Provsmaka från dag 7 med sugrör tills den smakar såsom du vill ha den. Förvara se- dan i kylen, där håller den i flera månader. Ju längre den står, desto surare blir den.

Servering

  1. Fördela persikopurén i tre champagneglas. Fyll på med kombucha och rör om. Toppa med club soda och servera genast.