En underbar alkoholfri drink som både är god och nyttig!
Tips! Scoby eller kombuchasvamp finns att köpa i onlinebutiker. Receptet kommer ur boken Kimchi och kombuca av Soki Choi
Ingredienser
4 msk vit persikopuré
1 dl club soda
2 dl kombucha, kall
Kombucha (4 liter)
3 l vatten
4 msk vitt te (alt. 8 tepåsar)
3 dl rörsocker
1 l kombucha (startvätska)
1 Kombuchasvamp (SCOBY)
Gör så här
Kombucha
Koka upp vattnet. Lägg i teet, häll i sockret och rör om. Låt svalna till rumstempera- tur (cirka 25 grader).
Sila bort tebladen eller ta upp tepåsarna. Häll över i en ren glasbehållare.
Tillsätt kombucha (startvätskan) och lägg i SCOBY:n. Spänn fast ett bomullstyg som lock. Låt stå orörd i rumstemperatur 7–12 dagar.
Provsmaka från dag 7 med sugrör tills den smakar såsom du vill ha den. Förvara se- dan i kylen, där håller den i flera månader. Ju längre den står, desto surare blir den.
Servering
Fördela persikopurén i tre champagneglas. Fyll på med kombucha och rör om. Toppa med club soda och servera genast.