240 g ahlgrens bilar (eller annat godis i gelé eller skum)
Bottnar
6 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
konfettiströssel (runda platta)
Dekoration
konfettiströssel (runda platta)
Gör så här
Fyllning
Smält ner bilarna i grädden under medelvärme, grädden ska inte koka. Ställ i kyl i minst 8 timmar, gärna över natten.
Vispa upp till ett härligt fluff
Bottnar
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt siktade torrvaror och vispa ihop. Tillsätt mjölk och vispa ihop.
Tillsätt strössel och rör ner i smeten.
Fördela smeten på 2 springformar, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten. Grädda på 200 grader i ca 15 min (kolla med sticka).
Skär runt kanterna och lossa på formen och vänd bottnarna upp och ner. Låt bottnarna svalna och dela sedan varje kaka i två lika tjocka delar.
Montering
Fyll tårtan med fluffet och använde resten till att täcka tårtan. Spritsa små toppar på tårtan och dekorera med strössel på kanterna och lite på de spritsade topparna