Vispa ner lite sesampasta i taget till en len dressing.
Tillsätt resten av ingredienserna utom sesamfröna och blanda väl.
Om dressingen får stå ett tag innan servering gör det inget, men oljan kan separera från sesampastan. Vispa i så fall upp dressingen med lite kallt vatten så går den ihop igen.
Topping
Skär sticklöken i tunna strimlor och lägg i en skål med iskallt vatten.
Rosta sesamfröna samt rosta och mortla sichuanpeppar.
Servering
Koka upp vatten, stäng av värmen och lägg ner nudlarna.
Låt nudlarna ligga i vattnet tills de är klara. Tiden beror på nudlarnas kvalitet, tjocklek och färskhet. Det tar ca 3-15 minuter. Smaka!
Låt de färdiga nudlarna ligga i kallt vatten tills det är dags att lägga upp.
Lägg nudlarna i botten på ett serveringsfat och arrangera gurkstrimlorna ovanpå nudlarna.
Lägg en hög av kycklingstrimlor ovanpå gurkan och nudlarna.
Slå rikligt med dressing över kycklingen.
Toppa med den avrunna sticklöken samt strössla över sesamfrön och sichuanpeppar.
Ringla över lite rostad sesamolja.
Vid serveringen tar traditionellt husmor/far i huset fatet och rör ihop det hela till en harmonisk enhet färdig att kasta sig över, gör det.