Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
2 tsk gochugaru (kan ersättas med milt chilpulver)
frityrolja
Servering
rostade sesamfrön
kokt ris
salladslök
kimchi
Gör så här
Sås
Finhacka vitlök och stek den mjuk i en liten kastrull. Häll i övriga ingredienser till såsen i kastrullen och låt koka ihop till en klibbig sås. Ställ åt sidan.
Frityrsmet
Blanda ihop alla ingredienserna till smeten.
Kyckling
Mät upp majsstärkelse, vitlökspulver, gochugaru samt salt i en bunke och blanda väl.
Skär kycklinglåren i tre delar.
Vänd först kycklingbitarna i bunken med majsstärkelseblandningen, sedan i frityrsmeten så de blir helt täckta och vänd sedan en gång till i majsstärkelseblandningen.
Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull till 180 grader. Man kan också se om värmen är lagom genom att lägga i en bit ljust bröd som ska bli gyllene inom några sekunder.
Skaka av mjölet från kycklingbitarna och fritera dem i omgångar i den heta oljan. Lägg upp bitarna på hushållspapper för att rinna av. Om man inte ska äta det direkt så går det alldeles utmärkt att värma kycklingen i varmluftsugnen.
Servering
Pensla kycklingen med den klibbiga såsen och strö över sesamfrön.
Servera genast med nykokt ris, salladslök och kimchi.