Koreansk ångkokt auberginesallad

koket.se
Koreansk ångkokt auberginesallad
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Koreansk ångkokt auberginesallad

7 ingredienser

30 m

Den här koreanska ångkokta auberginesalladen kallas även Gaji Namul och passar perfekt till grillat kött.

Se Jimmy Guo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 200 g aubergine, gärna japansk
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 tsk strösocker
  • 1,5 msk japansk soja (eller koreansk soja)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön, rostade
  • 1 salladslök, tunt skivad

Gör så här

  1. Skär auberginen i 2 cm breda stavar.
  2. Lägg auberginestavarna i en bambukorg och ångkoka i 5-7 minuter tills de blivit mjuka och genomkokta. Låt sedan svalna.
  3. Rör ihop resten av ingredienserna och vänd ner auberginen i såsen. Låt gärna stå 15 minuter innan den serveras rumstempererad.
  4. Ät salladen med exempelvis grillat kött, ssamjang, kokt sushiris, kimchi och salladsblad att göra knyten utav.