Koreansk böngroddsallad

koket.se
Koreansk böngroddsallad
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Koreansk böngroddsallad

5 ingredienser

10 m

Gör den här fräscha salladen till kvällens grillning! Salladen kallas även Kognamul Muchim och består av bland annat böngroddar, rostade sesamfrön och salladslök.

Se Jimmy Guo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 250 g groddar (färska sojagroddar eller mungböngroddar)
  • salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • 1 salladslök, tunt skivad

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med saltat vatten och förbered ett isbad.
  2. Koka böngroddarna i 10-20 sekunder och kyl sedan snabbt ned dem i isbadet. Låt rinna av ordentligt.
  3. Blanda groddarna med resten av ingredienserna.
  4. Servera gärna rätten rumstempererad tillsammans med grillat kött, ssamjang, kokt sushiris, kimchi och salladsblad att göra knyten utav.