Koreansk bulgogi Bolognese 50/50

koket.se
Koreansk bulgogi Bolognese 50/50
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Koreansk bulgogi Bolognese 50/50

14 ingredienser

20 min + tid i kyl

Färs i olika former är perfekt vardagsmat. Här bjuder Erik Videgård på en smakrik bolognese med inspiration från Korea.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Bolognese

  • 1 msk rapsolja
  • 900 g 50/50-färs (nötfärs och böner)
  • 230 g morot, i små kuber
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk gochujang (chilipasta)
  • 1 msk farinsocker
  • 1 burk tomat, hela San Maranzano
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 1,2 dl soja (ljus)

Nudlar

  • sötpotatisnudlar (Koreanska sötpotatisnudlar)

Picklad gurksallad

  • 1 msk strösocker
  • 1,2 dl risvinäger
  • 230 g gurka, tunt skivad (slanggurka)
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Bolognese

  1. Hetta upp en gryta med oljan.
  2. Fräs färs, morot och vitlök tills det har fått färg.
  3. Tillsätt chilipasta samt socker och fräs i ytterligare en minut.
  4. Häll i tomater, buljong och soja. Mosa tomaterna med en träslev.
  5. Sjud grytan tills nästan all vätska kokat bort, ca 1 timme.

Nudlar

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.

Picklad gurksallad

  1. Lös upp sockret i vinägern och tillsätt gurka och sesamfrön.
  2. Ställ den picklade gurkan kallt i minst 1 timme.