Koreansk köttfärssås med ris

POPULÄRT
koket.se
Koreansk köttfärssås med ris
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Koreansk köttfärssås med ris

17 ingredienser

Variera köttfärssåsen och låt koreanska smaksättare som gochujang, sesam och soja ge den en rejäl smakskjuts. Bjud med broccoli, böngroddar och nykokt ris.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk gochujang (koreansk chilipasta, går att byta ut mot ca 1tsk chiliflakes)
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 dl kycklingbuljong

Chilikräm

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 tsk gochujang
  • 1 tsk sesamolja

Tillbehör

  • 250 g broccoli, delad
  • 1 förp böngroddar, färska (à 180 g)
  • 4 port ris
  • 3 salladslökar, skivad
  • 1 röd chilifrukt, skivad

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs blandfärs i rapsolja i en stekpanna tills färsen får lite färg.
  3. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Gå i med resterande ingredienser till färsen. Låt koka upp och sänk värmen till medel, låt puttra 20 minuter. Smaka av med salt.
  5. Skär broccolin i buketter. Koka dem precis mjuka i saltat vatten. Koka böngroddarna ca 30 sekunder. Häll av och skölj i kallt vatten.
  6. Blanda ihop ingredienserna till chilikrämen.
  7. Servera köttfärssåsen med nykokt ris. Toppa med broccoli, böngroddar, salladslök och chili. Bjud med chilikrämen.