1 kruka sallad (t ex huvudsallad eller krispsallad)
Gör så här
Blanda soja, chilipasta, honung, vitlök och sesamolja i en bunke. Skär kycklingfilén i munsstora bitar och blanda ner i marinaden. Låt stå och marinera minst i 30 minuter, men gärna längre.
Hyvla eller skiva rädisorna. Blanda risvinäger, socker och salt tills socker och salt löst sig. Slå över
rädisorna och låt stå i minst 20 minuter. Häll sedan av vätskan.
Tvätta riset noggrant och skölj av i en sil. Koka riset med lock och utan salt. Låt koka upp och puttra
sen på låg värme i 20 minuter utan att lyfta på locket. Låt stå med lock och utan värme i ytterligare
10 minuter innan servering.
Stek kycklingen på hög värme. Servera genast i salladsblad med det nykokta riset och picklade
rädisor. En liten klick chilipasta ger en extra sting om man gillar det.