Vad sägs om att förgylla kvälken med koreansk råbiff, gyozachips och kimchi? Det kommer bli en riktigt välkomponerad rätt!
Ingredienser
Råbiff
160 g innanlår, malt (be din butik grovmala åt dig)
3 krm sesamolja
0,5-1 msk gräslök, finskuren
1 tsk japansk soja (ljus)
salt
nymalen svartpeppar
Kimchimajjo
1 dl majonnäs
1-2 msk kimchi base
Kimchi
1 dl salladskål, strimlad
0,5-1 msk kimchi base (finns i asiatiska butiker)
0,5 limefrukt, pressad
Friterade gyozablad
8 gyozablad
frityrolja
Servering
rostad lök
rostade sesamfrön (vita och svarta)
färsk koriander
0,5 krm togarashi
gräslök, finskuren
Gör så här
Råbiff
Blanda luftigt och försiktigt ihop råbiffen med sesamolja, finskuren gräslök, soja, salt och nymalen svartpeppar. Sesamoljan skall absolut inte ta över men ska finnas där med en skön sesamton. Så smaka av och känn efter. Ställ i kylen.
Kimchimajjo
Blanda samman ingredienserna till kimchimajonnäsen och lägg i en spritspåse i kylen.
Kimchi
Strimla salladskålen och blanda med kimchi base. Pressa lime över och lägg i en burk.
Låt stå i kylen fram till servering.
Friterade gyozablad
Hetta upp en kastrull med olja till 165-170 grader och fritera gyozabladen hastigt tills de blir gyllene på båda sidor.
Lägg upp bladen på hushållspapper och salta lätt. Jag klipper gyozabladen i mindre rundlar, ca 4-5 cm i diameter så att de inte blir för stora tilltugg.
Servering
Lägg upp råbiff på varje gyozachips. Lägg på kimchi som fått droppa av lite (så det inte blir för blött), ringla över kimchimajonnäs och toppa med rostad lök, sesamfrö och koriander. Servera!