Koreansk spenatsallad

koket.se
Koreansk spenatsallad
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Koreansk spenatsallad

8 ingredienser

10 m

Sigeumchi namul kallas den här koreanska spenatsalladen med rosatde sesamfrön och salladslök.

Se Jimmy Guo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • salt
  • 250 g färsk spenat (färsk bladspenat)
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk koreansk soja (eller japansk soja)
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön, rostade
  • 1 salladslök, tunt skivad

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med saltat vatten och förbered ett isbad.
  2. Koka spenaten i 10-20 sekunder och kyl sedan ned snabbt i isbadet.
  3. Lyft ur spenaten från isbadet och krama ur allt vatten.
  4. Hacka spenaten i 5 cm långa bitar.
  5. Blanda spenaten med resten av ingredienserna och servera salladen rumstempererad.
  6. Servera gärna salladen till grillat kött, ssamjang, kokt sushiris, kimchi och salladsblad att göra knyten utav.