Koreansk zucchinipannkaka

POPULÄRT
koket.se
Koreansk zucchinipannkaka
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Koreansk zucchinipannkaka

14 ingredienser

30 min

Matig pannkaka med riven zucchini i smeten som efter stekning skärs i bitar och serveras med en smakrik sås på lök, soja och chili - en riktig smakexplosion!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 kg zucchini
  • 1 purjolök (stor)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 2 msk sesamolja
  • neutral rapsolja, att steka i

Sås

  • 1,5 dl japansk soja
  • 4 msk risvinäger (eller vit balsamvinäger)
  • 1 msk strösocker
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 silverlök (liten)
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Riv zucchini och strimla purjolök. Lägg i en bunke och häll på vetemjöl och potatismjöl samt lite salt. Rör om tills mjölet täcker grönsakerna.
  2. Knäck i äggen och rör om ordentligt tills allt är en jämn tjock smet.
  3. Stek smeten i generöst med rapsolja i en stekpanna. Stek på hög medelvärme till pannkakan är frasig och gyllene i botten.
  4. Ringla på lite av sesamoljan och vänd pannkakan. Stek till gyllene även på andra sidan.
  5. Grovhacka chili och silverlök. Häll på soja, vinäger, socker och sesamfrön, rör om.
  6. Lägg upp zucchinipannkakan på tallrikar och klipp i munsstora bitar. Skeda över såsen med lök och chili. Njut genast!