Mortla timjan och rosmarin lätt. Rör ut jästen i rumsvarm mjölk. Tillsätt socker, timjan, olja, vetemjöl och bakpulver. Rör ihop degen och arbeta i cirka 10 minuter i maskin. Täck med plastfolie och låt jäsa i cirka 60 minuter. Förbered kycklingen under tiden.
Marinerad kyckling
Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär kycklingen i strimlor. Blanda kyckling och marinad i en skål. Låt stå i kylen ca 20 minuter.
Panering till kyckling
Blanda samtliga ingredienser i en skål och ställ åt sidan.
Utbakning av bröden och tillagning av kyckling
Blanda samtliga ingredienser till gochujangsåsen i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter tills den tjocknat och fått en sirapsliknande konsistens.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en tunn platta, ca 0,5 cm tjock. Stansa ut rundlar, 10 cm i diameter.
Klipp bitar av bakplåtspapper och lägg på varje rundel. Vik rundlarna på mitten (bakplåtspapperet gör så att bröden inte kladdar ihop). Låt jäsa under bakduk 15 minuter.
Förbered en tjockbottnad kastrull med olja att fritera kycklingen i. Det krävs minst 1 liter. Värm upp den till 180 grader och reglera temperaturen på plattan för att hålla oljans temperatur stabil.
Ta upp kycklingen ur marinaden och blanda med paneringen. Lägg 5–7 bitar kyckling i taget i oljan. Fritera ca 2–3 minuter och låt dem droppa av på hushållspapper. Varmhåll kycklingen i en form i en ugn på 100 grader.
Placera bambukorgar i en stekpanna med ca 1 cm vatten i botten av pannan. Låt vattnet sjuda. Lägg ett bakplåtspapper i den översta korgen och placera 3–4 bao buns i. Låt dem ånga i 10–15 minuter och ta sedan ut dem för att vila under en handduk.
När kycklingen är klar, häll gochujangsåsen över och blanda runt.
Servera bao bunsen fyllda med kyckling, gurka, rödlök och färsk koriander. Toppa med rostade sesamfrön och färskpressad limejuice.