Koreanska färsbiffar med vitlöksbönor

POPULÄRT
koket.se
Koreanska färsbiffar med vitlöksbönor
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Koreanska färsbiffar med vitlöksbönor

17 ingredienser

40 min

Färsbiffar utan kött som får massor av god smak av vitlök, soja och sesam. Tillsammans med garlic green beans och gochujangmajonnäs blir det en riktig pangmiddag.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 700 g formbar vegofärs
  • 1 gul lök, riven
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk strösocker
  • neutral olja, till stekning
  • svartpeppar, nymalen

Bönor

  • 500 g gröna bönor
  • 8 klyftor vitlök, skivade
  • 6 salladslökar
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gochujangmajonnäs

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1-2 msk gochujang

Till servering

  • 4 port japanskt ris

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda allt till färsbiffarna utom färsen i en bunke. Lägg sedan i färsen och rör om tills allt blandats väl. Forma till små biffar och stek dem gyllene i olja runtom.
  3. Koka bönorna i 5 minuter, häll av vattnet.
  4. Stek vitlök till den blivit mjuk och fått lite färg, lägg sedan i salladslök och förvällda bönor i pannan. Låt steka i 3 minuter. Häll på sojan och låt steka i några minuter till. Ringla på sesamolja samt sesamfrön och rör om.
  5. Rör ihop majonnäs med gochujang.
  6. Servera de goda biffarna med de vitlöksdoftande bönorna, gochujangmajonnäs samt nykokt ris.