Koriander- och chilimajonnäs

Koriander- och chilimajonnäs
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Koriander- och chilimajonnäs

8 ingredienser

15 m

Het majonnäs med smak av koriander och chili. Gott till både kött, kyckling, fisk och vegetariskt!

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chilifrukt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulan med dijon och vinäger. Vispa sedan i oljan droppvis under konstant vispande. Öka till en tunn stråle av oljan när majonnäsen satt sig. Fortsätt vispa tills all olja är i.
  2. Skär koriandern grovt. Kärna ur och finstrimla chilifrukten. Rör ner till hela i majonnäsen och smaka sedan av med salt och peppar.