Sätt ugnen på 200 grader. Skala löken. Skär löken i stora bitar och lägg i folie tillsammans med 50 g smör. Baka i ugnen ca 40 minuter. Mixa löken till en slät kräm och blanda med crème fraiche, citronsaft och 0,5 tsk salt.
Korianderstekt renfilé
Putsa köttet från senor. Låt köttet komma upp i rumstemperatur. Rulla i korianderfrön och salt. Stek i het panna med lite olja. Snurra på köttet hela tiden. Ta upp och låt vila till 55 grader.
Beurre rouge
Skär morötter, svamp och lök i grova bitar. Fräs i olja i en kastrull några minuter utan att de tar färg. Lägg i timjan och rosmarin. Häll på rödvin och portvin. Reducera till hälften. Sila av. I med fond och reducera tills såsen tjocknar. Ta av från värmen och vispa ner det kalla smöret i omgångar under konstant vispning. Sätt kastrullen på spisen om du behöver lite värme. Det märker du om såsen inte tar emot smöret.
Servering
Skär renfilén i 5 cm stora bitar. Häll såsen i botten på tallrikar, lägg på köttet med snittytan uppåt. Lägg en klick lökkräm vid sidan om. Garnera med rödkålsgroddar.