Trä en potatis på en grillpinne och skär med en vass liten kniv potatisen till en spiral runt grillpinnen. Försök att skära så runt det går utan att spiralen går sönder genom att långsamt snurra potatisen på pinnen och följa försiktigt med kniven.
Ta ut pinnen ur potatisen och gör ett större hål i mitten av potatisen med en äppelurkärnare. Trä en korv på en grillpinne och sätt in i "potatishålet". Potatisen ska nu sitta som en spiral runt korven med grillpinnen i mitten.
Blanda ihop de torra ingredienserna till frityrsmeten och tillsätt ölen. Vispa till en slät smet som till konsistensen påminner om en tjock pannkaksmet. Doppa grillpinnen med potatis och korv i smeten och täck hela paketet med frityrsmet med hjälp av en sked.
Hetta upp oljan till lämplig frityrtemperatur och släpp försiktigt ner grillpinnen. Tillagningstiden beror på oljans temperatur och hur tjockt eller tunt man har skurit potatisen. Räkna med ca 5-7 minuter. Om kreationen blir gyllenebrun för snabbt, sänk temperaturen på oljan.
Doppa den färdiga korven med twist i din favorit sås och avnjut den varm.
OBS! Variera gärna kryddningen på frityrsmeten, byt ut grillkryddan mot curry eller någon annan krydda du tycker om.