Korvgryta med paprika

Korvgryta med paprika
Foto: Ulrika Pousette
Jenny Warsén porträtt
Jenny Warsén porträtt

Korvgryta med paprika

16 ingredienser

20 min

Det här är en billig middag som jag ofta gör storkok av och fryser in. Sparar både pengar och tid.

Ingredienser

portioner
  • 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • smör, att steka i
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl ajvar relish
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • persilja, till garnering
  • salt
  • peppar
  • Till servering
  • ris (eller pressad potatis)

Gör så här

  1. Skär falukorven i stavar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och strimla paprikorna.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken mjuk tillsammans med paprikapulvret. Tillsätt korv och paprika och stek i några minuter.
  3. Skala och pressa i vitlöksklyftan. Vänd ner tomatpuré och ajvar. Rör om och tillsätt sedan grädde, crème fraiche och timjan. Låt allt koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
  4. Klart att servera tillsammans med ris eller pressad potatis!