Blanda ströbröd och mjölk i en stor skål. Låt svälla i 5 minuter.
Skala och finhacka löken. Skala och riv rotsellerin fint. Krama ut överflödig vätska ur rotsellerin.
Banda ner färs, rotselleri, lök, ägg, dijonsenap, timjan, salt och peppar i skålen med mjölk- och ströbrödsblandningen. Arbeta ihop till en smidig smet.
Rulla små köttbullar av smeten. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttbullarna tills de blir gyllenbruna och genomstekta, ca 8–10 minuter.
Rostade grönsaker
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär morötter och palsternacka i stavar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Skala och skär rödlöken i klyftor.
Lägg grönsakerna på en ugnsplåt. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Blanda väl.
Rosta grönsakerna i ugnen i ca 20 minuter, rör om och häll på honung och rosta ytterligare ca 10 minuter tills de är mjuka och gyllene,
Kall timjansås
Blanda ihop majonnäs, crème fraîche, senap, finriven vitlök och de hackade örterna. Smaka av med salt och peppar.
Servera de saftiga köttbullarna med de rostade grönsakerna och den kalla timjansåsen. Garnera gärna med färsk timjan om du vill.