Skala och hacka de gula lökarna och vitlöken och hacka tomaterna. Värm oljan i en stekpanna tills det sisslar när man lägger i en lökbit. Fräs lök och vitlök ljusbrun. Blanda lökfräset noga med garam masala, spiskummin, paprikapulver, malen koriander, svartpeppar, lagerblad, kanelstänger, gurkmeja, chilipeppar och koriander. Ställ åt sidan.
Skala och hacka bananerna och koka dem i 2-3 minuter i lite vatten, ställ åt sidan.
Köttbullar: Blanda salt, hackad koriander och kikärtsmjöl i en skål. Blanda ner lammfärsen och knåda till en smidig men fast färs. Gör 16-20 bullar.
Värm oljan i en stekpanna. Häll ner tomatblandningen, rör om och fräs på medelvärme i 3-4 minuter. Tillsätt vatten, bananer och salt. Lägg försiktigt ner köttbullarna.
Koka sakta i ca 10 minuter, rör om försiktigt så att inte bullarna skadas. Tillsätt mer vatten om det behövs. Garnera med några skivor banan och servera med ris.