Köttbullar med potatismos, pressgurka och rårörda lingon

Felix köttbullar med potatismos
Foto: Köket.se

Köttbullar med potatismos, pressgurka och rårörda lingon

13 ingredienser

40 m

En svensk klassiker som funkar alla dagar i veckan. Gör egna köttbullar och potatismos, gör egna rårörda lingon och lägg in egen pressgurka. Eller köp Felix färdiga klassiker - helt gjorda på svenska råvaror. 

Felix tipsar!
Felix rårörda lingon produkt

Felix tipsar!

Testa Felix Rårörda lingon till dina köttbullar!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Potatismos:

  • 1 kg potatis
  • salt
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 krm muskot

Köttbullar:

  • 500 g köttfärs (eller blandfärs)
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Skala potatisen, dela den i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat i ca 15 minuter.
  2. Blanda köttfärsen med ströbrödet, ägg, den hackade löken, kryddorna och forma sedan köttbullarna. Stek i smör på medelvärme i ca 3-5 minuter.
  3. Häll av vattnet och pressa potatisen eller mosa med en stöt i kastrullen. Rör ner grädde och smör och rör tills moset är luftigt. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök

Fler tips från Felix!

Billig vardagsmat - här är 6 smarta budgettips!

Läs mer