Köttbullar med rödbetor och västerbottensost

Köttbullar med rödbetor och västerbottensost
Foto: Fredrik Persson

Köttbullar med rödbetor och västerbottensost

Av: Nysäter gård

11 ingredienser

30 m

Läckra köttbullar som görs på nötfärs, rödbetor och västerbottensost. 

På ett julbord räcker köttbullarna till 10 personer.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • 1 färsk rödbeta, råriven
  • 0,5 kruka persilja, finhackad
  • 50 g smör, att steka i

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med grädde. Låt svälla 5-10 min.
  2. Blanda färsen med lök, ägg, salt, persilja, rödbeta, kryddpeppar och ost. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
  3. Fukta händerna med vatten och forma till jämna köttbullar.
  4. Stek gyllene i smör, några i taget.