Köttbullar teriyaki med pak choi och sesammajo

Felix Köttbullar teriyaki med pak choi och sesammajo
Foto: Köket.se

Köttbullar teriyaki med pak choi och sesammajo

10 ingredienser

25 min

Enkelt och gott! Köttbullar i teriyakisås serveras med pak choi, nykokt ris och asiatisk majonnäs.

Felix klassiska köttbullar
Felix klassiska köttbullar produkt

Felix klassiska köttbullar

Gjorda på svenskt kött och kryddade på traditionellt vis. En favorit för hela familjen!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port Felix Klassiska Köttbullar
  • 4 port ris
  • 2 pak choi
  • 2 dl teriyakisås
  • 2 salladslökar, skivade
  • 2 msk svarta sesamfrön

Asiatisk majonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk sriracha
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Halvera pak choi. Gnid in med olja och krydda med salt. Stek kålen i en stekpanna tills med mjuknat något och fått en fin yta. Lägg åt sidan.
  3. Stek köttbullarna i lite olja tills dem fått färg och blivit genomstekta. Slå över teriyakisåsen och låt puttra med i någon minut.
  4. Servera tillsammans med ris, pak choi och asiatisk majonnäs. Toppa med salladslök och sesamfrön. Klart!
TIPS!
Goda recept från Felix
Felix hamburgare med tillbehör

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix.

Läs mer