Köttbullar till jul

Köttbullar till jul
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttbullar till jul

8 ingredienser

ca 45 m

Riktigt goda köttbullar är ett måste på julbordet. Köttbullar hör till de rätter du kan laga i god tid före jul, de håller cirka tre månader i frysen.

Ingredienser

portioner

Köttbullar till jul

  • 2 msk ströbröd
  • 0,75 dl mjölk
  • 0,75 dl grädde
  • 1 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk gul lök, riven
  • 500 g blandfärs

Gör så här

Köttbullar till jul

  1. Blanda ströbröd och vätska. Låt det svälla i ca 15 minuter, rör sedan ner ägg, kryddor och lök. Tillsätt blandfärs och arbeta alltsammans ordentligt, men bara så mycket att det blir blandat.
  2. Skölj en skärbräda och forma blandfärsen med två skedar eller rena vattensköljda händer till valnötsstora köttbullar.
  3. Bryn smör i en stekpanna och stek köttbullarna först på stark värme så att de bryns runt om och sedan på låg värme för efterstekning i ca 4 minuter.
  4. Frys in köttbullarna om du vill, de håller cirka tre månader i frysen.