Köttfärsbiffar

Markiz Talhaoui

Köttfärsbiffar

7 ingredienser

30 min

Hemgjorda köttfärsbiffar är alltid uppskattat både som utflyktsmat och som vardagsmiddag. De är även perfekta att förbereda och trolla fram från frysen när man har ont om tid.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 kg köttfärs (nötfärs, blandfärs eller lammfärs beroende på vad du föredrar)
  • 2 msk citronsaft
  • 1 knippe färsk persilja, finhackad
  • 4 msk paprikapulver (för en härlig rökig smak)
  • 2 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda färsen med övriga ingredienser i en stor skål. Blanda allt väl så att kryddorna fördelar sig jämnt i färsen.
  2. Forma antingen färsen till biffar eller till köttbullar.

Biffar

  1. Dela färsen i ca 8-10 bollar (beroende på önskad storlek) och platta ut dem till biffar.

Köttbullar

  1. Rulla små mängder av färsen till bollar (ca 20-30 köttbullar beroende på storlek).

Steka

  1. Stek biffarna eller köttbullarna i en panna med lite olja på medelvärme i ca 2-3 minuter så det får en fin stekyta. De ska ej blir genomstekta.

Tillaga i ugn

  1. Tillaga biffarna eller köttbullarna i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

Förvaring

  1. Låt biffarna eller köttbullarna svalna och packa sedan ner dem i påsar och förvara i kyl eller frys.
  2. Om du förvarar dem i frysen så tänk på att frysa in dem på en plåt eller liknanden innan du packar dem i påsar.