Familjevänligt gratäng med potatis, ost, lök, köttfärs och annat gott som gratineras i ugnen till en lättlagad middag. Bjud gärna med en grönsallad till.
Skala och finhacka lök. Strimla de soltorkade tomaterna.
Fräs löken i olja i en stor stekpanna till den mjuknar. Tillsätt färsen och stek lite till.
Rör ner riven vitlök, oregano, paprikapulver, tomatpuré och soltorkade tomater. Stek allting under omrörning i ca 4-5 minuter. Vänd i krossade tomater, lite vatten, salt och peppar.
Skär potatisen i tärningar.
Vänd i potatisen och låt såsen puttra under lock i ca 15-20 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll köttfärssåsen i en ugnsform.
Bred crème fraiche jämnt över hela färsen. Enklaste sättet att få crème fraiche bredbar är att röra runt i den med en sked, då blir den lite lösare i konsistensen.
Strö på osten.
Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Garnera med färska basilikablad och servera.