Köttfärslimpa med ägg

Köttfärslimpa med ägg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttfärslimpa med ägg

13 ingredienser

Ugnsmatlagning har många fördelar. Praktiskt och tidsbesparande. Köttfärslimpan är fylld med ägg och smaksatt med bacon.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg blandfärs
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 ägg
  • 2 potatisar, kokta, pressade
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 förp champinjoner, hackade [ca 225 g]
  • 3 msk gräslök, hackad
  • 150 g bacon
  • 4 ägg, hårdkokta
  • salt
  • peppar
  • Ugn 225°

Gör så här

  1. Bryn svampen, spar spadet till färsen.
  2. Strimla hälften av baconet. Ta undan de kokta äggen, de hela baconskivorna och svampen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda övriga ingredienser till färsen. Bred ut hälften av färsen som en limpa i en smord ugnsform.
  4. Lägg ut de kokta äggen med en klicka färs emellan. Täck med resten, forma en sprickfri lipa med sköljda händer.
  5. Lägg baconskivorna diagonalt över. Grädda i nedre halvan av ugnen 50-60 min. Låt färsen vila 15 min innan den skärs upp.
  6. Servera med svampen, broccoli och stekt lökpotatis.