Krabbelurer

Krabbelurer2
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krabbelurer

8 ingredienser

20 m

Krabbelurer eller pösplättar smakar allra bäst nygräddade med lättvispad grädde och sylt.

Ingredienser

portioner ger ca 14 stycken
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • smör, att steka i
  • strösocker, att vända i

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl, bakpulver och vanilj. Rör om noga tills smeten är helt slät.
  2. Värm ett plättjärn och smält smör på medelvärme. Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna i omgångar, 3-4 minuter på var sida.
  3. Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumma med vispad grädde och sylt.