Krabbelurer med hemgjord jordgubbssylt

Krabbelurer med jordgubbssylt
Foto: Dansukker

Krabbelurer med hemgjord jordgubbssylt

16 ingredienser

1 h

Underbara krabbelurer doppade i socker. Gör din krabbelursmet, ta med ut i naturen och grädda på stormköket. Doppa dina krabbelurer i kanel- eller kardemummasocker och servera med hemmagjord jordgubbssylt. Njut!

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner stycken

Sylt

  • 1 kg jordgubbar [2 liter]
  • 0,5 kg Dansukker Syltsocker
  • 2 limefrukter, saften [4 msk]
  • 2 tsk malen kardemumma

Krabbelurer

  • 1,5 dl Dansukker EKO Strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 krm salt

Vid tillagning

  • smör

Sockerblandning 1

  • Dansukker EKO Strösocker
  • malen kanel

Sockerblandning 2

  • Dansukker EKO Strösocker
  • malen kardemumma

Gör så här

Sylt

  1. Lägg bär, syltsocker, limesaft och kardemumma i en kastrull och koka under omrörning i 3–5 minuter.
  2. Skumma. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Sätt på lock. Förvara kallt.

Karbbelurer

  1. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
  2. Tillsätt ett ägg i taget, mjölk och till sist salt. Vispa till en slät smet.
  3. Häll krabbelursmeten i en bunke som man kan hälla från och fyll en påse med den sockerblandning du vill ha. Ta med din picknick ut i naturen.
  4. Tänd stormköket och låt stekjärnet bli varmt. Stek krabbelurerna i omgångar och lägg de varma i påsen med sockerblandningen och skaka om.
  5. Krabbelurerna går lika bra att steka hemma och doppa i någon av sockerblandningarna direkt efter stekning eller servera med sylt och vispad grädde.
TIPS!
Fler tips!
Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer